• Befutott a Take-Two friss üzleti jelentése
  • Közel megduplázódott a negyedéves bevételük
  • A GTA 5 már 115 millió eladott példány felett jár

A többi kiadó és konzolgyártó után a Take-Two is előrukkolt friss üzleti jelentésével, melyből kiderül, hogy minden szép és jó a cég háza táján: a júliustól szeptemberig tartó legutóbbi negyedévet 859 millió dollár bevétellel zárták, ami 74 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőttihez képest. Ahogy mindenkinél, úgy itt is gyors tempóban növekednek a digitális bevételek: náluk például az összes befolyó pénz 73 százaléka származott ilyen forrásból.

mar-115-millio-felett-jar-a-gta-5.jpg

A vizsgált negyedévben megjelent Borderlands 3 erős rajtot vett, szeptember végéig 7 millió példányt fogyott belőle. De a régebbi címek is jól teljesítenek, a Red Dead Redemption 2 például 26.5 millió példánynál tart - és ebben még nincs benne a frissen megjelent PC-verzió.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban ott van a Grand Theft Auto 5 is, amely idén májusban lépte át a 110 milliós mérföldkövet. Hiába bődületes szám ez azonban, a Rockstar játéka képtelen leállni: a friss jelentés már 115 millió (!) példányról számolt be, így továbbra is megjósolhatatlan, hol fog megállni minden idők egyik legnagyobb sikercíme.