A Resident Evil 6 jött, látott, de vajon győzött is? Nos, a kritikusokat nem igazán győzte meg, igaz, ez nem feltétlenül jelent egyet az anyagi bukással. Bár az előrendelések és előzetes felmérések alapján úgy tűnt, érdekli a rajongókat az új rész (sőt, a Resident Evil 4 óta mindenki a 6-ra volt a legkíváncsibb), azért sokan földbe döngölték a programot, hol ezért, hol azért -- nálunk speciel kifejezetten jól szerepelt, ízlések és pofonok, ugye.

Eladási adatokat egyelőre nem ismerünk, de a Capcom friss üzleti jelentése már pedzegeti a témát. A hivatalos irat tanúsága szerint "bizonyos értelemben sikeres" a játék, ami magyarra fordítva annyit tesz, hogy bizakodásra adnak okot a bolti számok. Ugyanakkor a Capcom vezetősége leszögezi, hogy ez még kevés a messzemenő következtetések levonására, ezért sem szeretnének pontos adatokat közölni.

A cég nem titkolt célja, hogy még 2012 folyamán hatmillió példányt értékesítsen a Resident Evil 6-ból. Hogy ez sikerül-e, kérdéses, de a jelentés szerint a karácsonyi és újév körüli eladások még behozhatják a hátrányt. Segítheti ezt, hogy decemberben egy masszív javítás is jön a játékhoz, illetve hogy a Capcom DLC-kel kívánja életben tartani a programot az elkövetkezendő esztendőben.