A Resident Evil 6 konzolos változatai augusztusban mentek aranyba, sőt, azóta sikerült is a boltokba szivárogtatni pár PS3-as példányt (szóval igen, van a világhálón néhány szerencsés, akik már végigjátszották). Egy kérdés maradt csupán: a PC-s port, mellyel kapcsolatban a Capcom gyanúsan hallgat egy ideje. Eredetileg úgy volt, hogy a személyi számítógépes változat a konzolos testvéreivel együtt kerül boltokba októberben, ez viszont nem így lesz, mert mind kiderült, a PC-s átiratnak csak most áll neki a japán kiadó.

A Capcom amerikai részlegének alelnöke a hivatalos fórumon írta meg, hogy a PC-s verzión csak akkor kezdhet dolgozni a miatta felállított, kis létszámú brigád, amikor a konzolgyártók jóváhagyják a végleges kódot -- azaz csak most indutak a munkálatok és ne reméljük, hogy egyhamar véget érnek. Ugyanakkor a kiadó szakembere szerint jobb portra számíthatunk, mint a Resident Evil 5 esetén, és ha türelmesek vagyunk, a későbbiekben kapunk infókat is.

A Resident Evil 6 egyébként a sorozat amolyan eszenciájának ígérkezik: lesz benne zombis túlélő-horror rész, akciódús szakaszok, sőt, még lopakodás és kooperatív mód is várható.