Áprilistól PC-n is játszható lesz a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, jelentette be a CEMU című Wii U emulátort fejlesztő csapat. Az 1.7.4-es verziószámú szoftver a fejlesztők állítása szerint teljesen játszható formára hozza az új Zelda Wii U-s változatát, amely egyébként alig különbözik a Nintendo Switch-re kiadott verziótól.

A frissítés április 2-án lát napvilágot, elsőnek pedig a CEMU-t Patreonön támogató felhasználók juthatnak hozzá. A fenti videóból kiderül pár fontosabb részlet, de összefoglalva egy olyan emulátort kapunk, ami kellően erős PC-n futtatva tökéletesen működteti az új Zeldát. Ez azt jelenti, hogy nem lesznek nevetséges bugok, fagyások, sőt megmagyarázhatatlan szaggatások sem. Csak a színtiszta játékélmény.

Bár az emuláció jogi státusza ingoványos talaj, a CEMU nem használ olyan kódot vagy alkotóelemet, aminek köze lenne a Nintendo saját fejlesztéséhez. A játék eredeti változata pedig kompatibilis az emulátorral, így aki megveszi a Zeldát, tulajdonképpen jogtisztán játszhatja PC-n is. Fontos kiemelni azonban, hogy az emulátorok gépigénye az egeket veri, a CEMU-hoz is a legújabb processzorok és videokártyák javallottak, amik néha már komponensenként többe kerülnek egy Nintendo Switch-nél.

Technikailag ugyanakkor elgondolkodtató az új CEMU léte, hiszen egyérelmű bizonyítéka annak, hogy a Nintendo az új konzolját egy archaikus hardverrel is simán elboldoguló játékkal szeretné eladni. Sőt nem csak szeretné: a Nintendo Switch egyelőre hatalmas siker.