A PlayON-nál láthatólag nem tétlenkednek, hisz Az utolsó kívánság és A végzet kardja című Witcher-kötetek után a harmadik Andrzej Sapkowski-összeállítás is megjelenik nálunk, méghozzá március 26-án. A Tündevér legalább olyan jónak tűnik, mint a korábbi kiadványok, és ennyi idő alatt talán a kissé furcsa "vaják" elnevezéssel is sikerült megbirkóznia a rajongóknak. Időszerű bejelentés ez, hisz nemrég mutatkozott be a The Witcher 3: Wild Hunt is (adatlapunkon), így mire megérkezik a játék, még egy halom oldalt befalhatunk a témában. A történettel kapcsolatban a hivatalos sajtóanyagból idézünk.

"Az emberek, törpök, manók és tündék több mint száz esztendőn keresztül éltek békében egymás mellett. De ennek a békének vége, és a fajok ismét egymás ellen -- és maguk ellen -- harcolnak. Ebben a viharos időben születik egy gyermek, akire a világ összes vajákja várt. Ciri a Cintrai Nőstényoroszlán, Calanthe királyné unokája. Különös hatalmakkal és még különösebb sorssal van megáldva, mert egy jövendölés Lángnak hívja őt: lángnak, amely örökre megváltoztatja a világot -- jó vagy rossz irányba...

Ríviai Geralt, a vaják magával viszi Cirit a vajákok központjába, de Ciri egyáltalán nem hasonlít a többi tanítványhoz. Nem kell keresztülmennie az átlagos vajákok számára a természetfeletti képességek eléréséhez szükséges mutációkon, amelyek gyakran kiirtják az érzelmeket és az emberi érzékenységet. Ciri egészen egyedülálló.

Ahogy a politikai helyzet egyre baljóslatúbbá válik, és a háború fenyegetése szinte már kézzel fogható a vidéken, Ciri megtanulja a hatalmát azok támogatására használni, akik szembeszállnak a gonosszal. De több segítségre van szüksége, mint amennyit a vajákok adhatnak neki: amint Geralt és ő elhagyják a vajákok központját, olyasvalaki veszi üldözőbe őket, aki pontosan érti a prófécia tartalmát -- és pontosan tudja, mire képes Ciri.

Lehet, hogy Geralt ezúttal ellenfelére akad?"

Izgalmasnak hangzik, nemde? A megjelenésig el lehet olvasni egy rövid előzetest a könyvből, mely oldalunk szerveréről, .pdf formátumban tölthető le. Alant a hivatalos borítót csodálhatjátok meg.

Andrzej Sapkowski: Tündérvér