A márciusban PC-re és Xbox 360-ra érkező The Passing DLC legérdekesebb része, hogy egy vendégszereplés idejére feltűnnek az első Left for Dead főszereplői, hogy Coach és bandájának segítséget nyújtsanak a zombi hordával szemben, amely a DLC-nek köszönhetően egy új fajjal bővült.

A Fallen Survivor névre keresztelt ellenfél egy olyan élőhalott, amely meg van győződve arról, hogy őt nem fertőzte meg a vírus, persze ennek ellenére könnyű kiszúrni és érdemes is leszedni őket, hiszen halálukkor értékes tárgyakat (elsősegély csomag, töltény) hagynak maguk után.

Left 4 Dead 2 JátékképekLeft 4 Dead 2 JátékképekLeft 4 Dead 2 Játékképek

Chet Faliszek, a játék írója a bemutató során azt ígérte, hogy a kiegészítőben jobban megismerkedhetünk a L4D 2 túlélőinek karaktereivel és háttértörténetükkel, sőt a csomag megjelenése után kiadott, Michael Avon Oeming által illusztrált digitális képregényből még több érdekes információra derül majd fény.

Akik azonban még mindig szúrós szemmel néznek a Left 4 Dead 2-re, ezen információk biztosan hidegen hagyják őket, ám nekik van egy jó hírem: a Valve egy-másfél hónappal a The Passing DLC megjelenése után kiad egy új letölthető tartalmat az első játékhoz, melyből kiderül, milyen út vezetett a két négyes találkozásához.