• Damon Lindelof szerint sokkal különlegesebbek lennének a Marvel filmek, ha kevesebb készülne
  • Mark Ruffalo szerint a stúdió filmjei, bár egy univerzum részei, különbözőek
  • A színészek és a rendezők szabadon, saját stílusuk szerint formálhatják a műveket
  • Ellenben a Star Wars franchise összes produkciójától ugyanazt kapja a néző

Mark Ruffalo a Marvel Moziverzum oszlopos tagjának mondhatja magát. 2012-ben váltotta Edward Nortont Brace Banner, vagyis Hulk szerepében, legutóbb pedig az Amazon: Ügyvéd epizódjaiban bújt a hatalmas zöld szuperhős bőrébe – a Disney+ sorozata csütörtökön debütál a képernyőn. Ruffalo tehát már egy teljes évtizede részese a MCU-nak, ami jövőre ötödik fázisával folytatódik.

A képregényfilmes stúdiót sok kritika érte az elmúlt években, legfőbbképp futószalagon érkező produkcióik hasonlósága miatt. Damon Lindelof, a Lost alkotója szerint például sokkal különlegesebbek lennének filmjeik, ha kevesebb készülne belőlük. Az ötvennégy éves színész azonban megvédte a Marvelt, sőt a Star Wars franchise-zal szemben méltatta a Moziverzumot. Úgy látja, hogy utóbbinál a színészek és a rendezők szabadon, saját stílusuk szerint formálhatják a műveket.

„Ha megnézel egy Star Wars [epizódot], lényegében mindig ugyanazt a változatát látod a Star Wars-nak. Talán van benne egy kis humor, talán változik az animáció, de valójában mindig ugyanabban a világban jársz. Ugyanakkor a Marvel [filmek] esetében teljesen eltérő érzésed van, még ha azonos univerzumban [játszódnak] is” – állította Ruffalo a brit Metro újságnak. Ti mit gondoltok a kérdésről? Valóban egy kaptafára készülnek a Csillagok háborúja filmek, vagy ugyanez igaz a Marvel munkáira is?