• Martin elárulta, hogy nem mindenki fogja túlélni a végjátékot, aki túlélte a sorozatban
  • Hozzátette, hogy a többségük igen, de bármikor meggondolhatja magát
  • Lesznek új karakterek is a következő regényben, akiket távoli és közeli földeken ismerünk meg

George R.R. Martin nem tartozik a legtermékenyebb írók közé, munkatempója megfontoltabb, mint sok más sikerszerzőé. Eltökélt azonban, hogy befejezze élete fő művét, és lezárja a Trónok harca fő cselekményszálát, A tűz és jég dalát. Több mint egy évtizede dolgozik a The Winds of Winter című köteten, aminek történetét egészen megjelenéséig nem hajlandó felfedni, néhány információt azonban nemrég megosztott a regénnyel kapcsolatban.

Martin írói blogján úgy fogalmazott, hogy A tűz és jég dala „egyre távolabb kerül a televíziós sorozattól”, illetve bizonyos HBO-n látott dolgok „nem fognak megtörténni a könyvekben.” Külön kiemelte az új karaktereket, akikkel a főhősök „távoli és közeli országokban” egyaránt találkoznak majd.

george.jpg
(Martin, a szerző. A kép forrása: Magyar Narancs)

Kitért egy kényes kérdésre is, ami hasonló sorozatok esetében (pl. Stranger Things) különösen foglalkoztatja a rajongókat. Nem garantálja, hogy minden fontosabb figura túléli a végjátékot, bár e tekintetben még maga sem jutott dűlőre. „Egyet elárulhatok, általánosságban nem fogok spoilerezni: nem minden karakter fogja túlélni A tűz és jég dala végjátékát, aki túlélte a Trónok harca fináléját. (Néhányan biztosan. Persze. Valószínűleg a többségük. De biztosan nem mindenki.) ((Természetesen meggondolhatom magam jövő héten, amikor a következő fejezetet írom. Ez kertészkedés))” – zárta gondolatait hasonlattal az író.