A Mass Effect 3 befejezése az év eddigi legnagyobb botrányát idézte elő, játékosok és rajongók ezrei tiltakoztak a kissé bizarr finálé ellen. A BioWare kezdettől fogva sejttette, hogy megváltoztatják a lezárást, és most Ray Muzyka nyílt levélben adta tudtunkra, hogy megválaszolják a felmerült kérdéseket.

"Úgy gondolom, hogy a Mass Effect 3 az eddigi legjobb munkánk, szóval nagyon fáj látni, hogy a rajongók elvárásainak nem felelt meg a befejezés. Első, ösztönös reakciónk, hogy megvédjük a játékot a kritikusoknál elért eredményein keresztül -- de tiszteljük annyira a játékosokat és a rajongókat, hogy elfogadjuk a kritikát, és megalázkodva ugyan, de reagálunk rá. Casey Hudson és csapata keményen dolgozik egy adag játéktartalmon, mely segít megválaszolni a kérdéseket, és tisztább képet ad azoknak, akik szilárdabb befejezést vártak. Áprilisig kell várni a fejleményekre."

Ray szerint a csapat igyekszik megtartani a rajongók követelte anyag és a játék "művészi irányú eredeti története" közti egyensúlyt.

"Ez belefér az eredeti elképzeléseinkbe, melyek szerint továbbra is támogatjuk a Mass Effectet DLC-kkel és új játékokkal, így a játékosok utazása az univerzumban folytatódni fog."

Továbbá kifejtette, hogy bár a konstruktív kritikát sokra tartják a csapat berkeiben, a destruktív anyázásra nem reagálnak, így ha valaki segíteni szeretne a sorozaton, az szépen, érveket felsorakoztatva adja a srácok tudtára, hogy mi nem tetszett a befejezésben. Ezt a hivatalos fórum megannyi topicjában lehet megtenni, de a BioWare figyeli a Twitter és Facebook csatornákat is.

S hogy milyen formában jönnek a válaszok? Nos, minden valószínűség szerint kapunk egy masszív DLC-t, tele új választásokkal és dialógusokkal, videókkal, ahogy kell.