A Mass Effect: Andromeda meglehetősen vegyes értékeléseket kapott a kritikusoktól, és a játékosok közül is sokan panaszkodnak – jogosan – a technikai bugokra, amiből sajnos szép számmal akad, némelyik elég súlyos. Ugyanakkor személyes véleményem az, hogy így is nagyszerű játék lett (remek hangulat, szerethető karakterek, érdekes sztori, jó játékmenet – ezek vannak nálam a pro halmazban), én eddig minden percét élveztem, messze felülmúlta az elvárásaimat.

Mindettől függetlenül, a Mass Effect cím már garantálta, hogy legalábbis az első héten ez lesz a vezető játék az eladási listákon, amit a britek máris igazoltak. Érdekesség, hogy az Andromeda nem tudta felülmúlni a Mass Effect 2-t és a Mass Effect 3-at, és az sem elhanyagolható, hogy konzolon viszik a legtöbben a szigetországban: az összeladás 55%-át a PS4, 41%-át az Xbox One teszi ki.

Persze tegyük hozzá, hogy a korábbi játékokkal történő összehasonlítás a dobozos példányokat érinti, hiszen a lenti lista is a fizikai eladások alapján készült, nincsenek benne a digitális eladások – és azért az évek alatt még jobban eltolódott a hangsúly a digitális értékesítés felé, s ez a magyarázat a gyér PC-s teljesítményre. Szóval érdekes lenne, ha egy olyan listát is megosztanának a Mass Effect franchise-ról, amiben az összes első heti eladás benne van.

A ChartTrack listája persze nem csak az Andromedából áll. Két hét után a második helyre szorult a Ghost Recon: Wildlands, és vele együtt eggyel lejjebb csúszott a LEGO Worlds-től a GTA 5-ig minden résztvevő, de a sorrendben nem történt változás. A The Legend of Zelda viszont már beelőzte a FIFA 17-et, a Rocket League és a Call of Duty: Infinite Warfare pedig lecsúszott a nyolcadik és kilencedik helyre. A Forza Horizon 3 megtartotta a tízedik helyét, a Minecraft: Xbox Edition pedig eltűnt a listáról.

Brit eladási lista

  1. Mass Effect Andromeda
  2. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands
  3. LEGO Worlds
  4. Horizon Zero Dawn
  5. GTA 5
  6. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  7. FIFA 17
  8. Rocket League
  9. Call of Duty: Infinite Warfare
  10. Forza Horizon 3

A Mass Effect: Andromedáról tesztünket az áprilisi PC Guruban olvashatjátok, de ha szeretnétek belekóstolni, a PC Guru Webshopban megvásárolhatjátok PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, vagy akár előfizetési csomagjaink mellé is választhatjátok.