Sokan megjegyezték az első játékmenet trailer után, hogy a Mass Effect: Andromedában az arcanimáció kissé fapados. Akkor a Bioware letette a nagyesküt, hogy azon még sokat dolgoznak, és a kész játékban nagyon jó lesz. Hittünk nekik, a későbbi trailerek mintha még meg is mutatták volna a fejlődést, aztán lekerült az embargo és elindult a próbaidőszak az EA/Origin Accessben. Aztán… jöttek ezek (a videó spoileres, bár amit itt lelőnek, azt rég kitaláltuk – miért lesznek Alec Rayder gyerekeiből pathfinder):

És ez csak a jéghegy csúcsa, mert rengeteg olyan gif tűnt fel a neten, ahol hőseink vagy fapofával kommentálják az eseményeket, vagy olyan pofákat vágnak, hogy a könnyünket szivaccsal kell felitatni, annyit nevetünk vagy sírunk. De érdekes anyagokat lehet találni a mozgási animációról is, némely esetben például úgy közlekednek a karakterek, mintha a budin ülnének.

Szóval jöhet a 14 ezer forintos kérdés: mi a fenét csinált a Bioware? Mert ugye elvileg a sajtó már a kész játékot kapta meg, és az EA/Origina Accessben sem a bétaváltozat fut. Oké, a korábbi Mass Effectekben szintén voltak azért vicces pillanatok, kapásból két eset is eszembe jut a harmadik részből, amikor a karakterek furán viselkedtek beszélgetés közben. De ettől függetlenül, a trilógiában a mimika jól működött. És azóta azért eltelt pár év, fejlődött a technológia. Szóval nem biztos, hogy jó marketing, ha ilyen videók jelennek meg a neten a megjelenés előtt egy héttel: