Aki egy rendkívül erős, Nvidia kártyával felszerelve fogja játszani a Mass Effect: Andromedát, annak bizony valószínűleg tátva fog maradni a szája az első órákban. Egy kellően erős PC (ami az ajánlott gépigényben megjelölt adatoknál is komolyabb paraméterekkel rendelkezik), egy korszerű kijelzővel akár 4K felbontásban, HDR-el megbolondítva mutathatja meg az idegen galaxis szépségét.

Az élmény fokozása viszont itt nem ér véget, mivel a negyedik nagyobb Mass Effect játék támogatja majd az Nvidia's Ansel technológiát, mely „egy új, forradalmi módszer a játékon belüli képek rögzítésére”. Az Ansel használatával akár 360 fokos képeket is készíthetünk a játékban. Michael Gamble producer szerint a Frostbite és az Nvidia közös erővel olyan részletességet tud a képernyőnkre varázsolni, amit eddig sehol máshol nem láthattunk.

Szerintem mondjuk azért annak sem kell majd a játék csúnyasága miatt sírva elégetnie az új Mass Effect lemezét és dobozát, aki nem képes egy ilyen hardvert biztosítani a játékhoz. A játék konzolos verzióinak vizualitására sem lesz panasz. Valamint az a véleményem, ha nem lépnek fel technikai problémák egy ilyen kártya esetén, akkor az AMD-vel rendelkező felhasználók sem maradnak ki majd semmi olyasmiből, ami játékélmény egészét komolyan befolyásolná.