A World of WarCraft botjairól elhíresült Ceiling Fan Software bezárja kapuit, és 7 millió dollárt köteles kifizetni a Blizzard Enternainment részére, adta hírül a cég hivatalos közleménye. A Blizzard 2011-ben perelte be a csapatot, mert az jogtalan módosításokat árult játékosok részére a World of Warcrafthoz. Most egy kaliforniai bíróság döntötte el a vitás kérdést: az alperesnek le kell állítania működését, valamint kifizetni egy hétmillió dolláros kártérítést a felperes számára.

Josh Becker, a Ceiling Fan Software társalapítója a rajongók segítségét kéri a pénzbüntetés kifizetéséhez: a PayPalon keresztül vár adományokat.

„Több mint két éves jogi vita után az Egyesült Államok kaliforniai körzeti bírósága tevékenységünk befejezésére szólított fel minket” -- írta Becker a cég közleményében.

A megbukott cég az egyik leghíresebb World of Warcraft botgyártó volt, az ő nevükhöz fűződik a Shadow Bot, illetve a Pocket Gnome s ezek variánsai. A játékosok a cég által kreált botokat tudták felbérelni, hogy azok szinteket lépjenek helyettük a játékban.

A World of Warcraft felhasználási feltételei ugyanakkor tiltják bármilyen bot készítését és használatát. A játékosok szintén olvashatták a figyelmeztetést, hogy ne használjanak csalásokat, modokat, hackeléseket, vagy harmadik fél által készített eszközöket, mint amilyeneket a Ceiling Fan Software is létrehozott.

Mindeközben, ahogy korábban írtuk, javában készül a World of Warcraft film.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!