Múlt héten mozikba került a MCU Negyedik Fázisának nyitóopusza és egy kitűnő Oscar-jelölt alkotás. Ezúttal az új Space Jam, egy Pierce Brosnan főszereplésével készült vagány akciófilm és egy romkom debütál.

mv5bzwjkotvlotutywiwny00mmqxltk0zdatzwmyytm4ndc5mgywxkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Space Jam – Új kezdet (A New Legacy)

  • Műfaj: vígjáték / fantasy
  • Rendező: Malcolm D. Lee, Terence Nance
  • Főszereplők: Don Cheadle, Jim Cummings, Derrick Gilbert, LeBron James, Grecie Santo, Zendaya
  • Leírás: Néha a szupersztárok is segítségre szorulnak. LeBron James például a nagy bajba került fián próbál segíteni, de kénytelen belátni, hogy egyedül nem boldogul. A legjobbakhoz fordul segítségért: Tapsi Hapsi, bájos barátnője Lola nyuszi, Dodó kacsa, Speedy Gonzales és a többiek szerencsére vállalják, hogy egy mindent eldöntő kosármeccsen állnak ki az űrből érkezett gonoszok ellen.

Tolvajok társasága (The Misfits)

  • Műfaj: akció / thriller / heist / vígjáték
  • Rendező: Renny Harlin (Még drágább az életedFord Farlaine kalandjai)
  • Főszereplők: Pierce Brosnan, Nick Cannon, Jamie Chung, Tim Roth, Mike Angelo, Rami Jaber, Hermione Corfield
  • Leírás: Még a legnagyobb biztonsággal őrzött szövetségi börtön sem tudja visszatartani a szökéstől a hírhedt és elismert nemzetközi tolvajt, Richard Pace-t. Egy fergeteges autós üldözésben lerázza az FBI-t és a rendőröket, de aztán egy másik csapatban, a Tolvajok társaságában találja magát. A bandatagok színes egyéniségek, amolyan modern kori Robin Hoodként tekintenek magukra, és csak a jó cél érdekében vetik be csavaros trükkjeiket. A csapat meggyőzi Pace-t, hogy csatlakozzon hozzájuk az évszázad rablásában: egy terrorista csoportokat pénzelő üzletember aranykészletét készülnek ellopni.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák
(Love, Weddings and Other Disasters)

  • Műfaj: romantikus / komédia
  • Rendező: Dennis Dugan
  • Főszereplők: Diego Boneta, Maggie Grace, Jeremy Irons, Diane Keaton, Andrew Bachelor
  • Leírás: Jessie English szerelmi élete romokban hever, miután barátja szakít vele. Mégis kap egy különösen fontos felkérést: mindössze nyolc napja van megszervezni egy eskövőt. Jessie semmit sem bíz a véletlenre: a vendéglátást a híres, de rendkívül mogorva Lawrence Phillipsre bízza, valamint a város egyik legfelkapottabb underground zenekarát is megpróbálja beszervezni. Ha ez nem lenne elég drámai, az esküvői zűrzavarba bekapcsolódik egy „Hamupipőkéjét” kereső idegenvezető és egy orosz maffia elől menekülő, reality show-ban szereplő páros is, akik az eszméletlen kalandok során végül mind hozzátesznek valamit a „boldog befejezéshez”, ahol mindannyian rájönnek, hogy a szerelem valójában nemcsak kaotikus és zűrös, hanem egyben csodálatos is.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Irány a bárka! 2 (Ooops! The Adventure Continues...)

  • Műfaj: animációs / családi / kaland
  • Leírás: A fura kis állatkölykök, Lia és Fancsi Noé bárkáján utaznak tovább, együtt a vízözön elől menedékre lelt társaikkal. A napok telnek, az állatok sodródnak a végtelen vízen, szárazföld sehol és fogytán az élelem. A ragadozók és a növényevők között nem könnyű békét tartani. Egy szerencsétlen baleset folytán Lia és Fancsi kiesnek a bárkából és elsodródnak egymástól. Lia hajótörést szenved egy elhagyatottnak tűnő, ám lakályos szigeten. Fancsi eközben saját színes rokonait fedezi fel, akik békésen éldegélnek egy víz alatti világban, egy veszélyes, kitörni készülő vulkán közelében. A szigetre hamarosan megérkezik a bárka is az éhes állatokkal, úgyhogy itt az idő, hogy a kis barátok újra megtalálják a módját, hogyan segítsenek egymáson és az egész társaságon.

Diana esküvője (Diana’s Wedding)

  • Műfaj: vígjáték / dráma
  • Leírás: 1981. július 29-e. A fenséges londoni Szent Pál-székesegyházban Károly herceg feleségül veszi Lady Diana Spencert. Ugyanezen a napon egy norvég kisváros gyárának menzájában is ünnepelnek. Ez Liv és Terje esküvői partija. A babakocsiban fekszik újszülött lányuk, Diana, akinek élete – híres névadójához hasonlóan – a következő években igencsak tartalmas lesz. Az esküvő és az azt követő évek kevésbé elbűvölőek, mint a királyi páré, de vitathatatlanul sokkal szórakoztatóbbak. Diana által szemtanúi lehetünk szülei őrült házasságának. Számára ők a legrosszabb szülők a világon. Ám amikor harminc évvel később saját esküvőjére készül, minden kissé átértékelődik.

Becsúszó szerelem

  • Műfaj: romantikus / vígjáték
  • Rendező: Nagy Viktor Oszkár
  • Főszereplők: Gombó Viola Lotti, Ötvös András, Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs, Piller Ádám
  • Leírás: Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.

Kedves Kém (The Mole Agent)

  • Műfaj: dokumentumfilm / bűnügyi
  • Leírás: A nyolcvanhárom éves Sergio egy magánnyomozó megbízásából beköltözik egy chilei idősotthonba, hogy az egyik bentlakóról jelentsen. A küldetés során az empatikus főhős egyre közelebb kerül az intézmény lakóihoz, így kémből lassacskán az ott élők bizalmasává, sőt, barátjává válik. Maite Alberdi Oscar-jelölt dokumentumfilmje kémtörténetekbe illő fordulatokat tartogat, miközben a rendező az időskor szépségeit és nehézségeit is feltérképezi.

Ti mit választotok hétvégén?

(Forrás: Mozipremierek.hu)