GURU Extra ***A hírek popupjaNemrég még arról írtunk, hogy a Spider-Man 4 késlekedése miatt elhalaszthatják a World of Warcraft mozifilm megjelenését, azonban egy váratlan esemény miatt teljesen megváltozott a helyzet: a Sony Pictures végül besokallt a Sam Raimi-vel a forgatókönyvön való veszekedés miatt (illetve más okok miatt, melyet nem tudhatunk...) és úgy döntött, hogy ez egész forgatást kidobja a kukába. Hogy azért a Spider-Man rajongók ne akasszák fel magukat egy pókhálóra, jó hír, hogy a közeljövőben sem maradunk Pókember nélkül: a Sony Pictures úgy döntött, hogy a Batman Beginshez hasonlóan újraindítja a sorozatot, ami egyébként érdekes döntés, lévén a Toby Maguire-féle 2002-es Pókember-film is újraindítás volt... Hogy mi értelme most egy másik "tabula rasának", azt csak a Sony Pictures vezetősége tudná megmondani.

Ha már Tobey Maguire-nél tartunk, akkor azt is meg kell említeni, hogy a fiatal filmszínészt is ejtette a Sony. Mivel ismételt újraindításról van szó, ezért másik színészt keresnek helyette. Csak a jó isten mentsen meg minket a nyálas képű Robert Pattinsontól... (Alkony vámpírfilmek.)

Persze az új fejlemény hatására Sam Raimi sem dolgozik többé Pókember-filmen. A hivatalos bullshiten túl ("Fantasztikus élmény volt a Spider-Man filmeken dolgozni, nagyon vártuk a négyes filmet, de biztos vagyok benne, hogy a filmstúdió és a Marvel fantasztikus munkát végeznek majd, blablabla...") semmilyen konkrétumot sem mondott arról, hogy milyen tényleges ellentétek vezettek a kenyértöréshez, illetve mi az őszinte véleménye az eseményekről.

A játékvilágra az új fejlemény kétféle hatással lesz. Egyrészt az Activision valószínűleg törli a korábban bejelentett új Pókember-játékot, amelyet a film alapján készítettek volna. Másrészt pedig Sam Raiminek így lesz ideje hamarabb elkezdeni az Warcraft-filmet. Az Evil Dead rendezője tavaly júliusban csatlakozott a projekthez, a forgatókönyvíró pedig Robert Rodat lesz, aki a Ryan közlegényen dolgozott. A filmet a Legendary Studios (300, Batman: Sötét Lovag) készíti a Warner Bros megbízásából.

Egyedül a World of Warcraftot kiadó Blizzard hallgat az egész ügyről, így biztosat még most sem tudhatunk a film elkészültéről.