Épp csak kiderült, hogy a No Man’s Sky megtarthatja a címét – ami miatt a Sky UK Limited perelte a fejlesztőket –, amikor újabb probléma ütötte fel a fejét: a holland Genicap azzal vádolja a Hello Gamest, hogy a procedurálisan generált, 18 trillió bolygót tartalmazó világ megalkotásáért az ő Superformula nevű elméletük felel, csak éppen nem adtak engedélyt arra, hogy használják.

„A Hello Games nem licencelte a Superformulát” – mondta Jeroen Sparrow a Genicaptól. „Nem akarjuk megakadályozni a megjelenést, de ha a mi formulánkat használják, akkor el kell beszélgetnünk egymással.”

Sparrow állítása szerint már többször is megpróbálták felvenni a kapcsolatot a Hello Gamesszel, de mindezidáig nem válaszoltak a leveleikre. Ugyanakkor tény, hogy a No Man’s Sky-t fejlesztő csapat feje, Sean Murray 2015-ben a New Yorkernek adott interjújában már elmondta, hogy egy bizonyos Johan Gielis 2003-as tanulmányában leírt egyenletnek köszönhetik az áttörést, amit már akkor Superformulának neveztek. Johan Gielis pedig a Genicap vezető kutatója, és a Superformulát 2000-ben védette le. Mi ez, ha nem a füstölgő puskacső?

A Sony és a Hello Games egyelőre semmit sem reagált az üggyel kapcsolatban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!