Öt évvel azután, hogy Shepard parancsnok így vagy úgy elhárította a kaszás fenyegetést, megérkezett az új fejezet. Ám ebben már nincs Shepard, se Normandy, sőt magunk mögött hagytuk a Tejútrendszert, hogy 600 évvel a trilógia eseményei után új otthont találjunk az Androméda-galaxisban. A főhős ezúttal a Ryder tesók egyike – ezúttal ugyanis mind a női, mind a férfi Ryder egyazon időben létezik a játék világában –, akik Pathfinderként kutatnak az új otthon után.

A Mass Effect: Andromeda főleg az első játékra épít: újra a felfedezés áll a középpontban, ezúttal is megjárhatjuk a bolygók felszínét a Mako utódjaként aposztrofált Nomaddal – persze jobb vezetési mechanikával, immár nem olyan a terepjárónk, mint egy részeg rinocérosz. Természetesen azért nem maradunk személyi hajó nélkül, a Normandy utódja a Tempest lett, egy kisebb, de ugyanolyan különleges hajó.

Csapattársaknak sem leszünk híján, ember, asari, krogan és az Androméda egyik új fajának tagja is erősíti a Pathfindert – velük barátságot köthetünk, de akár szerelmi kapcsolatot is kialakíthatunk némelyikükkel. Az erősítésre pedig szükség lesz, hiszen az új galaxisban nem mindenki szívleli az új jövevényeket, különösen a kettek nem, de a helyi ősi, kihalt fajnak, a remnantnak is van néhány veszedelmes emléktárgya.

A Mass Effect: Andromeda tehát a mai nap jelent meg, sokan valószínűleg már kézhez is kapták a hat lemezt tartalmazó dobozt. Ha még viszont nem vettétek meg, de szeretnétek, akkor itt, a PC Guru Webshopjában megrendelhetitek a játékot:

Sőt akár a PC Guru éves és féléves előfizetése mellé is választhatjátok a játékot bónuszként, ami talán még jobb ajánlat, hiszen így a Mass Effect: Andromeda mellett akár 12 játékkal is gazdagodhattok az elkövetkezendő egy évben, és az előfizetés idejére biztosítjátok a havi PC Guru adagotokat, mi több, a számítógépetek biztonságát is az ESET-nek hála.