A minap jelent meg a Resident Evil: Umbrella Corps, amivel a Capcom olyan messze kerülhetett a sorozat eredeti szellemiségétől, hogy onnan az már nem is látszik. Merthogy ez a spin-off egy kampány nélküli, külsőnézetes, csapatalapú online-lövölde. Hát hol van ez a lassú játékmenetű, eszközökkel taktikázós, golyókkal spórolós, fejtörőkkel tűzdelt horrorjátéktól?

A Capcom az Umbrella Corpsszal egyértelműen az online-akciók szerelmeseit óhajtja kiszolgálni, ám új IP helyett inkább a bejáratot márkanévvel adja el a portékát, ez viszont nem biztos, hogy jó húzás lesz. A régi rajongókat inkább elriasztja, újakat viszont nem biztos, hogy beránt.

Na de, elég a találgatásokból, inkább azt lássuk, mit kínál a Resident Evil: Umbrella Corps. Kampányt, azt pont nem, a történet – amely szerint az Umbrella riválisai kommandósokat küldenek ki, hogy megszerezzék az egykori vállalat titkait – csupán keretnek van, semmi többnek. Viszont lesznek singleplayer trialok, amikben különböző kihívásokat teljesíthetünk egymagunk.

A multiplayerben nyolc játékmód közül választhatunk, bár ezek javában nem sok újdonságot találhatunk, épp csak meg vannak fűszerezve apró csavarokkal a már bejáratott team deathmatch, domination, target és hasonló módok. Olyan csavarokra kell gondolni, mint például az ellenség respawn pontjainak megkeresése hangradarral, vagy a Zombie Jammer használata, aminek hála a zombik nem bántják a csapatunkat. A pályák többségében újak lesznek, de azért olyan ismerős helyszínekkel is találkozhatunk, mint Racoon City utcái vagy rendőrsége a Resident Evil 2-ből.

A Resident Evil: Umbrella Corps tehát megjelent, elérhető PC-n és PS4-en, sima és deluxe kiadásban. Az utóbbiban helyet kapott a 15 euróért (kb. 4700 forint) Upgrade Pack I DLC is, amely Resident Evil karakter skineket, plusz fegyvereket, extra animációkat, maszkokat (Chris Redfield, Albert Wesker, Leon S. Kennedy, Barry Burton és Jake Muller karakteréhez), sisakokat és egyéb kozmetikai jellegű felszereléseket tartalmaz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!