• 2022. január 14-én debütál a Sikoly 5
  • Az első kritikák kellőképp izgalmasnak és véresnek tartják a filmet
  • Ami egybehangzó vélemény szerint a legjobb az első rész óta
  • Az ijesztő jelenetek és a műfajt karikírozó kiszólások egyensúlyáról írnak

A hosszú horrorszériákhoz általában fenntartásokkal viszonyulnak még a rajongók is. A Sikoly friss epizódját azonban az alkotók hitelessége miatt reménykedve várhatjuk. Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezőpárosa olyan eredeti filmekkel rukkolt elő eddig, mint az Aki bújt és a V/H/S. A forgatókönyvet pedig hasonlóan neves szerzők, Guy Busick (Aki bújtCastle Rock) és James Vanderbilt (ZodiákusTransformers: Rise of the Beasts) jegyzik.

Magyarországon jövő héten kerül mozikba az egyszerűen Sikoly névre keresztelt ötödik rész, a tengerentúlon viszont már több kritika megjelent. Az újságírók többsége a Wes Craven 1996-os eredetijét követő legjobb epizódnak titulálta a művet. Elhangzott a „tökéletesen hangos, pokolian jó mozis időtöltés” formájában megfogalmazott dicséret, aminél szebbet talán nem is mondhatnak egy tinislasherrel kapcsolatban. Kiemelik továbbá az ijesztgető jelenetek és a modern horrort karikírozó kiszólások között megoszló egyensúlyt, ami korábban is a széria sajátja volt. Mások a brutális gyilkosságokat és a véres jeleneteket értékelték. Az első véleményeket a Variety gyűjtötte csokorba.

mv5bzgi5owvhzdktowe4zi00ntflltk0ytutowfhztmznzg0nwuwxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A történet részleteit szerencsére nem ismertették az alkotók. Előzetesen annyit tudunk, hogy az új generációt képviselő Dylan Minnette (13 okom volt), Jack Quaid (The Boys) és Jenna Ortega (You) mellett visszatér Woodsboroba a Neve Campbell-Courteney Cox-David Arquette alkotta klasszikus trió. Egyvalami biztosnak tűnik: a vérbeli slasher rajongóknak melegen ajánlott a film.