Pár napja adtunk hírt róla, hogy veszélybe került az ígéretes MMORTS End of Nations fejlesztése. Bár akkor a közösségi kapcsolatokért felelős menedzser igyekezett mindenkit megnyugtatni, csak ma reggel öntött tiszta vizet a pohárba a Petroglyph: a játékot nem törlik, és polcra sem kerül, egész egyszerűen elveszi tőlük az eddig kiadóként közreműködő Trion Worlds.

Mindezt Myll Erik írta meg a fórumon, ugyanaz a trionos, aki cáfolta az End of Nations halálhírét. Myll szerint keményen dolgoznak, hogy új felhasználói felületet építsenek fel, illetve hogy közelebb hozzák az igényekhez a várva várt internetes stratégiát. Hogy erre miért nem volt képes a Petroglyph, nem tudatták, de az már most biztos, hogy lesz még bétateszt, mert a készítők látni szeretnék, hogyan viszonyulunk az általuk eszközölt módosításokhoz.

A Petroglyph most egyedül a Leauge of Legendset koppintó Battle for Graxián dolgozik, mely szintén a Trion kezén át jut el a játékosokhoz, valamikor jövőre. Hogy az End of Nations teljes verziója mikor válik letölthetővé, vagy hogy mikorra várható a nyílt bétateszt, a jövő zenéje. Egy biztos: idén már nem csapnak össze tucatszám a haverok.