Múlt héten arról írtunk, hogy az idei Tokyo Games Show-n megtartandó Microsoft-rendezvényen egy demó formájában bemutatják a játékot, valamint egy szerencsés nyertes digitális mása belekerülhet a játékba. Nos, ezek nem igazak -- illetve igen, de csak abban a vonatkozásban, hogy már megtörténtek. Arról van szó ugyanis, hogy a pályázat és az ígért demó tavaly volt esedékes. A beharangozás valamilyen oknál fogva újra nyilvánosságra került, és ez vert át mindenkit.

Egy duffty becenevű felhasználó nyerte meg a pályázatot, bele is került a játékba, a digitalizálása még tavaly júniusban metgtörtént.

A tévedést a Remedytől Markus Maki kommentálta:
„Ez a Microsoft Vista promóció a 2007-es Tokyo Game Show-ra vonatkozott, már régi hír. A nyertest kihirdettük, és már elvégeztük a digitalizálást.

Sajnáljuk az esetleges félreértéseket, de az Alan Wake nem lesz ott az idei TGS-en. A Remedy csapata éppen most tért vissza egy kisebb vakációról és még nem volt időnk a Microsofttal beszélni az esetleges bemutatókról.”

Én is csak ugyanazt tudom mondani, mint Markus Maki: sajnálom, ha valaki korán örült annak, hogy mutat valamilyen életjelet magáról Mr. Wake.