• A Blizzard nyugdíjazza a Starcraft 2 World Championship Series-t
  • Helyette a Dreamhack és az ESL szervezésében indulnak megmérettetések

A hét éve működő Starcraft 2 World Championship Series-t nyugdíjba küldi a Blizzard, a hivatalos applikáció már év eleje óta nem működik, és a weboldalt is megszüntetik valamikor idén év elején. Persze ez még korántsem jelenti a Starcraft 2 esport-szcénájának végét, hiszen az esport nagyhatalom Blizzard helyette az ESL Pro Tour Starcraft 2 és a Dreamhack SC2 Masters sorozatokat indítja el, a két szervezet már amúgy is régóta együttműködő partnere a Blizzardnak.

Összesen hat nemzetközi bajnokság lesz évente, plusz az ezekhez kapcsolódó megmérettetések, míg a döntő az IEM Katowice World Championship során kerül megrendezésre, először 2021-ben. A változtatások továbbá a BlizzCon során zajló megmérettetésekre is hatással lesznek, erről részleteket egyelőre nem árult el a Blizzard, de garantálják, hogy nem marad el rendezvényükről az esport.

Ezzel gyakorlatilag kikerül a Blizzard kezéből a szervezés és működtetés feladata, de ettől még komoly összegekkel támogatják a versenyeket, évi szinten 1.2 millió dollárt pumpálva az összdíjazásba.

iem-katowice-starcraft-ii.jpg