• Marc Webb (500 nap nyár) rendezésében készül a Hófehérke élőszereplős feldolgozása
  • Rachel Zegler (West Side Storyalakítja a főhőst, Gal Gadot pedig a gonosz királynőt
  • Később további Disney klasszikusokból készülnek élőszereplős filmek

A közelmúltban készült animációs klasszikusokból megrázó és nívós élőszereplős feldolgozás is. A Pindúr pandúroktól kezdve, a Tom és Jerry adaptációig hosszú a félresikerült munkák sora, utóbbira viszont jó példa a Disney Emma Stone főszereplésével készült Szörnyellája. Várakozásokkal nézhetünk elébe a stúdió másik adaptációs kísérletének: az 500 nap nyár és A csodálatos Pókember rendezője, Marc Webb irányítja a Hófehérke munkálatait.

141128-brothers-grimm-translation-teaselvejqo.jpg
(A kép forrása: The Daily Beast)

A főbb szereplők listája még nem teljes, két neves színész viszont már csatlakozott a stábhoz. Hollywood fiatal üdvöskéje, a Spielberg-féle West Side Story-ban is nemsokára látható Rachel Zegler alakítja az ártatlan főhőst, míg a gonosz királynő szerepére a Deadline értesülése szerint hamarosan aláír Gal Gadot. További bizakodásra adhat okot, hogy a La La Land zeneszerző párosa, Benj Pasek és Justin Paul komponálják a Hófehérke dalait.

gal-gadot-snow-white-queen.jpg
(A kép forrása: Deadline)

A forgatás jövőre kezdődik, amit további élőszereplős adaptációk követnek majd. A Disney+ égisze alatt láthatjuk majd a David Lowery (The Green Knight) rendezésében készülő Peter Pan & Wendy-t, majd Rob Marshall (Egy gésa emlékiratai) vezetésével érkezik A kis hableány – főszerepben Halle Bailey, Melissa McCarthy és Javier Bardem -, amit Jon Favreau A dzsungel könyve folytatásának szánt története, Az Oroszlánkirály előzményfilmje és a legendás Robert Zemeckis Pinokkiója követ majd.

vo1220westsidesddtory01.jpg
(A kép forrása: Vogue)