• Tim Burton a tizenéves Wednesday Addams-ről készít sorozatot a Netflixen
  • Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán játsszák Morticiat és Gomezt
  • A címszereplőt Jenna Ortega (Te, A bébiszitter 2, Sikoly remake) alakítja

Harminc év után újabb ikonikus Addams házaspár születhet. A Netflix ugyanis bejelentette, hogy Tim Burton vezetésével készülő Wednesday sorozatában az ikonikus Catherine Zeta-Jones (Chicago, Briliáns csapda), ill. a 2000-es Traffic-ből és a Kótyagos szerelemből ismert Luis Guzmán játsszák kedvenc filmes szülő karaktereinket. Ezzel az is biztossá vált, hogy nem a korábbi Wednesday, Christina Ricci tér vissza Moriticiaként. A címszereplőt pedig Jenna Ortega (Te, A bébiszitter 2, Sikoly 5) formálja meg.

A hatvanas években futó eredeti sorozatban egyébként Carolyn Jones és John Astin, a kilencvenes évek elején készült legendás filmekben pedig két színésznagyság Anjelica Huston és Raul Julia alakították Morticiat és Gomezt. Azóta több feldolgozás készült, ám ezek közül pont a legjobb visszajelzéseket kapó 2013-as Adult Wednesday jutott el a legszűkebb közönséghez.

addamsfamily1991postter.jpg
(A kép forrása: SF Mag)

Ezúttal új oldaláról ismerhetjük meg a gótikus női ikont. A tizenéves Wednesday a Nevermore akadémia diákjaként igyekszik elsajátítani mentális képességeinek irányítását, miközben a várost megrázó gyilkosság és egy szüleit foglyul ejtő rejtély nyomába ered. A produkció azért is érdekes, mert ez lesz Burton sorozatrendezői debütje.

wednesday-netflix.jpg(A kép forrása: The Digi Shot)