• Lopott kulcsokat árult az egyik weboldal
  • A kiadó lekapcsolta az érvénytelen kódokat

A Metro Exodus megjelenése körüli balhé előtt, még mikor Steamre készültek a megjelenéssel a fizikai kópiák már előrendelhetőek voltak - bennük a Valve platformjára szóló kulcsokkal. Még az ezeket készítő egyik nyomdából loptak el tisztázatlan mennyiségű aktiváló kódot, melyeket aztán annak rendje-módja szerint a szürkepiacon kezdtek el árulni. A Deep Silver azonban hírét vette a dolgoknak, és közbelépett.

A szoftver eltávolításra kerül minden, nem engedélyezett kódot használó játékos Steam könyvtárábül. Ha érintett vagy az ügyben, azt javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot a viszonteladóval és követelj pénzvisszatérítést- áll a közleményben, melyből az is kiderül, hogy csak a Humble és a jobb létre szenderült Razer Store volt a hivatalos viszonteladók listáján.

Nem egy olyan weboldal van, melyen “másodkézből szerzettpéldányokat árulnak, hol legális, hol illegális módon beszerezve a terméket. A hivatalos viszonteladókon kívül vásárolt játékoknál minden esetben ott a kockázata annak, hogy lopott cuccot vásárolunk, tehát számolni kell a következményekkel