A Metro: Last Light sikere után szinte biztos volt, hogy a sorozat folytatást kap. Ezt az idei Gamescomon a Deep Silver vezérigazgatója, Dr. Klemens Kundratitz maga is megerősítette, mondván, hogy a céljuk a Metro-sorozat teljes vállszélességgel történő támogatása és annak eljuttatása a szélesebb közönséghez.

A „szélesebb közönség” kifejezés enyhén szólva is nyugtalanságot váltott ki a Metro-széria rajongóiból, mert általában ezután a kedvenc lebutítása szokott következni, vagy olyan elemekkel dúsítják fel, ami agyonüti a játék megszokott hangulatát, ahogy például a kooperációs mód és az akció tette azt a Dead Space 3-mal. Huw Beynon, a kiadó márkamenedzsere igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, elmondva, hogy a Deep Silvernek nem célja a Metro egyedi DNS-ének fellúgozása.

Szerinte a Deep Silver kizárólag a magas minőségre épít, és a „szélesebb közönség” kifejezéssel Kundratitz csupán annyit akart mondani, hogy többet fektetnek a Metro-játékokba, ezáltal több platformra juttathatják el. Így például a Last Light szeptember 10-én megjelenik Linuxra és OS X-re is, továbbá már dolgoznak a PS4-es változaton a 4A Games szakijai. Szóval, ha hihetünk az úriembernek, akkor nem kell féltenünk az atomtámadás sújtotta, sötét hangulatú Metro-sorozatot, hogy idővel valami akcióorientált, többjátékos móddal megáldott, casual-akármi lesz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!