Aki első nap vette meg a Metro: Last Lightot, az mostanra már minden bizonnyal maga mögött tudhatja a kampányt legalább egyszer, s maximum újra nekivág nehezebb szinten vagy vár a letölthető tartalmakra, hogy tovább folytatódjon a kaland. Szerencsére nem kell már sokat várni arra, hogy megérkezzen az utánpótlás, hiszen az első DLC valamikor júniusban jelenik meg.

A 4A Games összesen négy DLC-t tervez a Metro: Last Lighthoz, melyek mindegyikét még idén nyáron ki akarják adni. A sort a Faction Pack kezdi, mely egy új szólista küldetéscsomagot tartalmaz; ezt követi a Chronicles Pack, ami ugyanilyen bővítést kínál; a harmadik, a Tower Pack valamiféle egyedi kihívást tartalmaz a sorozat veteránjai számára, s végül a Developer Pack „érdekes eszközöket ad arra, hogy felfedezzük a Metro világát”.

„Noha Artyom története véget ért a Metro: Last Lightban, vannak még más karakterek, kikről szeretnénk mesélni, régi ismerős helyszíneket felkeresni, s új kihívásokkal szembeállítani a játékosokat. Az alapjáték elkészülése óta dolgozunk ezeken a tartalmakon, s bízunk abban, hogy nyáron kiadhatjuk mindet.” -- mondta Andrew Prokhorov, a 4A Games vezető fejlesztője.

A digitális bővítményeket lehetőségünk lesz egyenként vagy csomagban, akciósan megvásárolni Season Pass formájában. Ez PC-n, Xbox 360-on és PlayStation 3-on 15 dollárba kerül, aminek fejében automatikusan megkapjuk a tartalmakat, sőt még az Abzats félautomata sörétes puska is a miénk, melynek különleges tulajdonsága az, hogy akár egyszerre hat töltényt is ki tud lőni -- aki PlayStation Plus előfizető, az június 5-ig 25%-kal olcsóbban veheti meg a Season Passt.

A Metro: Last Light PC Guru előfizetéssel is elérhető, részletekért erre tessék!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Metro: Last Light -- Megjelenés: 2013. május 17. -- Gépigény: CPU: 2 mag / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0 / 1 GB, HDD: 20 GB