Ugyan a Velük játszunk a héten!-rovat most tartalom hiányában elmarad (gyakorlatilag nincs olyan játék a Metrón kívül, amiről érdemes lenne beszámolni), a hét legfontosabb megjelenése mellett, mely természetesen a Metro: Last Lighthoz kötődik, nem mehetünk el szó nélkül. Főleg, hogy a sokat késett program érkezése már önmagában is csoda: félő volt, hogy a THQ bedőlésével ennek a projektnek is lőttek, de a Deep Silver a készítők segítségére sietett, így minden gond nélkül elkészülhetett a sok éve fejlesztés alatt álló Metro: Last Light.

Az ukrán 4A Games alkotása, a Metro 2034 című regénytől eltérően, Artyom történetét gördíti tovább, aki ugyan legyőzte a Feketéknek nevezett, szuperképességekkel bíró teremtményeket, egy túlélte a Metro 2033 végi atomcsapást, és veszélyt jelent a megmarad, maréknyi emberiségre. Orosz hősünk tehát útra kel, hogy beteljesítse végzetét, kalandjai során azonban nem várt fordulatok az egész életét megváltoztatják.

A Metro: Last Light, filozofikus sztorija ellenére, tradicionális FPS, amiben a posztapokaliptikus Moszkva metróalagutakba szorult túlélői között kell érvényesülnünk, hol szép szóval, hol pedig ólommal. Ellenfeleink többsége ember, ám néha kénytelenek vagyunk kimerészkedni a radioaktív felszínre is, melyet torz mutánsok hajtottak uralmuk alá.

Fontos szerepet kap a Metro: Last Lightban a lopakodás, a pályákat elsötétítve egytől egyig tehetjük ártalmatlanná a bennünket kereső rosszfiúkat. De persze szemtől szemben is küzdhetünk, ha akarunk, főleg, hogy igen tág arzenál áll rendelkezésünkre, egy rakás fegyverfejlesztéssel és extra felszereléssel. Bár multiplayer mód nem várható (egyelőre legalábbis), a sztoriorientált egyjátékos rész vonzónak tűnik, főleg, hogy a játékban meghozható döntések befolyásolják a történet kimenetelét is. És akkor még nem is beszéltük a tényleg döbbenetes grafikai színvonalról, mely az előzetes képek és videók alapján még a Crysis 3-at is megszorongathatja.

A Metro: Last Light május 17-én, azaz pénteken jelenik meg Európában, így Magyarországon is, PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. A jövőben egy PlayStation 4-es változat is esedékes. A csütörtökön megjelenő, májusi PC Guru magazinban (teljes játék infóért erre tessék) négyoldalas tesztet olvashattok a játékról, galériánkban medig megtekinthettek egy sor exkluzív, saját készítésű képet. Továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy a PC Guru magazin előfizetése mellé immár PC-s Metro: Last Light is kérhető -- részleteket errefelé olvashattok az új konstrukcióról.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Metro: Last Light -- Megjelenés: 2013. május 17. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2200 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0 / 1 GB, HDD: 20 GB