Nem túl nagy, de mégis említésre méltó port kavart az a hír, hogy a Metro: Last Light legnagyobb kihívást nyújtó nehézségi szintje nem került bele a játékba, hanem csak egy letölthető tartalom formájában szerezhető meg. A Ranger Mode-ot az előrendelők további fizetés nélkül automatikusan megkapják a kópiájuk mellé, míg mindenki másnak 5 dollárt kell fizetnie.

Ebben persze igazából nincs semmi meglepő, hiszen gyakori az ilyen taktika a játékiparban, ám ezúttal nem a 4A Games csapatára kell haragudnunk, és nem is a Koch Mediára, hanem a boltokra, amelyek kötelezővé tették a letölthető tartalmat. A kiadó nemzetközi termékmenedzsere ma kerek perec kijelentette:

„A játékkészítők és kiadók egy olyan világban élnek, amiben az előrendelői akció keretében játéktartalmat követelnek meg a boltok. A Ranger Mode tűnt a legjobb választásnak, mivel ez egy olyan mód, ami a hardcore játékosoknak szól, akik nagyobb eséllyel rendelik elő a programot, vagy legalábbis a megjelenés napján megveszik azt. Felmerült még a történetet kiegészítő tartalom, vagy a Ranger Mode ideiglenes exkluzivitása, de mindkettőt végül elvetettük.” -- mondta Huw Beynon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Metro: Last Light -- Megjelenés: 2013. május 17. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2200 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 1024 MB, HDD: 20 GB