Ahogy közeledik a The Division 2 megjelenése, úgy tudhatunk meg egyre többet és többet a játékról. Nem olyan rég például abba leshettünk bele, mi történik majd a kampány után, ma pedig az is kiderült, hogy a játékban helyet kapott egy klánrendszer. Ennek a keretein belül mindenki létrehozhatja majd a maga maximum 50 fős csoportját, ráadásul ehhez még a kampányt sem kell végigvinnie: a fejlesztők szerint a klánalapítás a sztori során viszonylag hamar elő fog majd jönni.

A klánok között lehetőségünk lesz majd keresni a saját preferenciáink alapján, belőhetjük például, hogy PvP-re vagy PvE-re fókuszáló csoportok érdekelnek-e, de szűrhetünk például beszélt nyelvre vagy a játékhoz való hozzáállásra (kompetitív, laza stb.) is. A klánoknak alapvetően három csoportja lehet. A nyílt klánokra bárki rákereshet és csatlakozhat hozzájuk, a meghívásos klánokra rákereshetnek, de a csatlakozást egy illetékesnek jóvá kell hagynia, a privát klánokat pedig csak azok láthatják majd, akiket meghívtak a tagok.

A klánrendszer azonban nem csak arra szolgál majd, hogy hozzánk hasonló játékosokra bukkanjunk: jár hozzá egy teljesen egyedi logó, amit a klánalapító tervezhet meg az alapításkor (de később is módosítható), valamint egy saját szociális tér a Fehér Ház Keleti Szárnyában. Itt található többek között a klán toplistája, valamint a saját kereskedője és tárolója is.

A klánok előtt egy új fejlődési lehetőség is megnyílik: a tagok által összeszedett XP-t a játék összegzi, az így született CXP-t (Clan XP) felhasználva pedig a klán is szintet léphet. Szintén fontosak lesznek majd a heti kihívások: ezeket a klántagoknak együttesen kell majd teljesíteniük, ha pedig ez sikerül, a klán minden tagja jutalmat kaphat. Továbbá a játékba bekerülnek az úgynevezett projektek, melyek mind a The Division 2 egy-egy aspektusára fókuszálnak majd, ezeket teljesítve pedig tovább jutalmak üthetik a klántagok markát.

Nektek hogy tetszik ez a rendszer?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!