• A Dying Light: The Following új nehézségi szintet is hoz
  • A Nightmare Mode lesz az eddigi legdurvább próba
  • A halál nagyobb büntetéssel jár, de könnyebben is lehet szintet lépni

A Dying Light igazán nagy rajongói mostanra már biztosan nem ijednek meg a zombiktól, hanem játszi könnyedséggel iktatják ki a hörgő, csoszogó hullákat, legyen szó a verőfényes nappal során vagy a rémségesen sötét éjszakában. Sőt, egész biztosan a legmagasabb nehézségi szint sem jelent túl nagy problémát azoknak, akik a megjelenés óta nyüstölik a Techland programját -- a sétagaloppnak azonban hamarosan vége. A csapat ma jelentett be, hogy a februárban esedékes Dying Light: The Following kiegészítő egy új, még az eddigieknél is nehezebb szintet hoz.

BEMUTATKOZIK A NIGHTMARE MODE, AMI A NEVÉHEZ HÍVEN, TÉNYLEG ALAPOSAN PRÓBÁRA TESZI A TÚLÉLŐKET.

A nehézségi szint alapját a Hard Mode jelenti, vagyis az éjszakák hosszabbak, az ellenfelek keményebbek illetve kisebb hangsúlyt kap a mini térkép és a Survivor Sense, majd ezt azzal fokozták, hogy az aktív képességek is fogyasztják az állóképességet és elvették a különleges, easter eggek során szerzett fegyvereket. A legnagyobb érvágás azonban az, hogy minden egyes halállal nullázódik az aktuális szintünk felett gyűjtött tapasztalati pontok száma, vagyis, ha már csak egy pici hiányzott ahhoz, hogy 245-ről 246-ra lépj, egy óvatlan mozdulattal újra 245-ön találod magad.

Persze nem csak megszorításokból áll a Nightmare Mode, a megnövekedett nehézségért cserébe sokkal gyorsabban léphetünk szintet, ha pedig kooperatív módban játszunk, még több pont üti a markunkat -- partnerenként 10%-kal több, vagyis maximálisan 30%-kal jobban teljesíthetünk, ha nem egyedül vágunk neki a The Followingnak, és talán jobb is, ha vigyázunk egymásra.

A Dying Light: The Following február 9-én, vagyis pont két hét múlva jelenik meg. Egy, az alapjáték méreteivel vetekedő új pályát, friss történetet és vezethető, sőt, személyre szabható járműveket is hoz. Íme, negyedórányi gameplay-videó.