• Június 25-én, szombaton debütál az HBO Maxen A Karantén Zóna c. thriller
  • Az ötrészes szkeccsfilm különböző lakásokban játszódik
  • A Black Mirror mintájára mutatnak be aktuális társadalmi jelenségeket

A besúgó szerencsére elindított egy társadalmi párbeszédet a szocializmus ábrázolását és a magyar filmkultúrát illetően. Remélhetően a következő HBO-s magyar produkció is hasonló figyelmet kap majd. Június 25-én, szombaton debütál a Max és a tévécsatorna műsorán Zsótér Indi Dániel bemutatkozó nagyjátékfilmje, A Karantén Zóna. Mint címe is mutatja, a közösségi finanszírozásból készült misztikus magyar thriller a járványidőszak tapasztalataiból táplálkozik.

Az ötrészes szkeccsfilm különböző lakásokban játszódik és a Black Mirror mintájára mutat be aktuális társadalmi jelenségeket. Kiderül, hogy a bezártság milyen hatással van az emberi kapcsolatokra, pszichénkre és testünkre. Az HBO közleménye szerint a Twin Peaks és az Alkonyzóna ihlette a produkciót, aminek zenéjét egyébként Szegedi Márton producer, a Blahalouisiana, az Imre Fia ImreA Bence Kalandjai és Lennert Van Raemdonck jegyzik.

akarantenzonateaser6298a87ad8e71.jpg
(A kép forrása: HBO Max)

Olyan neves színészek tűnnek fel a különböző részekben, mint Pásztor Erzsi, Makranczi Zalán vagy Ujréti László, a film narrátorát – ami az Alkonyzónából elcsípett formula – pedig Muchichka László alakítja, aki az Okos az új szexi Youtube-csatorna egyik házigazdája. A forgatókönyvet Vida Orsolya (Wartburg) és Zsótér Indi Dániel írta, a film vezető operatőre az Aranyszem-díjas operatőr Dimeth Balázs Ferenc (Harc közben eltűnt). Az egyes epizódokat Gajdics Dávid, Szentiványi Gábor és Szombath Máté fényképezték.

Előzetest egyelőre nem, viszont néhány jelenetképet máris tudunk mutatni a filmből. Ti megnézitek majd A Karantén Zónát?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!