A Mojang sikertörténetének, a Minecraftnak a legújabb, 1.10-es frissítésében a szokásos javítások mellett több újdonsággal is bővült a játék. Mivel a korábbi, 1.9-es update a harcrendszert dolgozta újra, logikus lépés volt, hogy a 1.10-es frissítés az építgetőknek nyújtja a legtöbb új dolgot.

Ezek közül a legfontosabb talán a Structure Block, aminek segítségével kreatív módban bármilyen építményünket, vagy akár egy egész térkép részt is lemásolhatunk és megtöbbszörözhetjük, csupán pár egérkattintással. Ezenfelül hosszú idő után végre megérkezett a magma blokk, illetve kaptunk piros színű Nether Brickeket és egy Nether Wart blokkot is.

Továbbá a kalandozók örömére a havas területeken most már találhatunk jegesmedvéket, amelyek tenyészthető, barátságos mobok, valamint a sivatagokban két újfajta ellenséges mobbal küzdhetünk meg, amelyek a Husk és a Stray névre hallgatnak, amelyek lényegében egy felturbózott zombi és egy csontváz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Minecraft 1.10-es update-je szokásos módon egyelőre csak a játék eredeti PC-s és Mac-es verzióján érhető el, míg a konzolos, mobilos, és Windows 10-es változatok egy eltérő frissítési menetrend szerint haladnak.