Noha az alapötlet nem valami zseniális, hiszen szinte semmi különbség nincs az egyszerű Lego-tömbök és a Minecraft által fémjelzett műanyagdarabok között, ez tökéletes példája annak, hogy egy jól ismert névvel sok mindent el lehet adni, a Cuusoo oldalon ugyanis egyre több támogatója van az ötletnek.

A Cuusoo a Lego különleges oldala, ahol bárki bemutathatja az ötletét egy új Lego-szettel kapcsolatban. Abban az esetben, ha ez az ötlet sikeresen összeszed tízezer támogatót, a terv eljut a Legóhoz, a cég emberei pedig döntenek arról, hogy elkészüljön-e a szett. Ha a válasz pozitív, a készlet sorozatgyártásra kerül, s a dicsőség mellett a kitaláló jogdíjakban (a Mojang ezt a pénzt egy alapítványnak adja majd) is részesül.

A Minecraft Lego ötlete eddig 4871 támogatót szerzett, és még csak egy napja töltötték fel, így jó esély van arra, hogy a cucc eljut a döntéshozókhoz, majd a gyártósorra, ráadásul a tervnek plusz hátszelet biztos az, hogy a Mojang külön tárgyalásokat folytat a dán céggel. Nagyon valószínű tehát, hogy hamarosan a való életben is Minecraftozhatunk.

Még valami: Miután a Minecraft elérte a kész státuszt, Notch egy új játék fejlesztésébe kezdett, de ez nem jelenti azt, hogy a cucc nem kap további támogatást -- pont ellenkezőleg, hiszen a projekt további irányításával megbízott Jens "Jeb" Bergenstennek több terve is van a jövőre nézve. Az egyik nagyobb feladat, hogy egy komoly, az eddiginél könnyebben kezelhető modkészletet biztosítsanak a játékosok számára, továbbá szeretnének eltaposni minél több bogarat, új tartalmakat bővíteni az így robusztus játékot, és megvalósítani Notch korábbi ígéretét, miszerint játékon belüli könyveket is írhatunk.