• Egy youtuber végigvitte a Minecraftot egy zongorával
  • A végigjátszás 7 és fél órát vett igénybe

Mostanra már hozzászoktunk ahhoz, hogy az extrém videojátékos kihívások között egyre több az olyan, amelyik az irányítással variál, teljesen oda nem illő kontrollerekkel párosítva a játékokat – mint például SuperLouis64, aki a Ring Fit Adventure egyedi mozgásérzékelős irányítójával ment neki a Dark Souls 3-nak. De hangszerek is gyakran előkerülnek – most éppen egy zongora, Jachael123 ugyanis úgy döntött, hogy egy MIDI billentyűssel esik neki a Minecraftnak.

minecraft-vegigjatszas-egy-zongoraval-valakinek-mar-sikerult.jpg

A youtuber Dylan Talchieftől vette az ötletet (és a szükséges modot), aki sikeresen összekapcsolta korábban a játékot és a hangszert, de Jachael volt az első, aki megpróbálkozott a teljes végigjátszással. Már maga a tanulás sem volt egyszerű, hiszen a kurzor mozgatását is a zongora billentyűivel lehet elérni, de idővel belejött, és végül 7 és fél óra alatt sikerült is a Minecraft végére érnie.

Az alábbi videóban 10 percbe sűrítve nézhetitek meg a nem mindennapi kalandot, a végén az Ender Dragon elleni bossharccal, ami önmagában másfél órát vett igénybe, és legalább ötször kellett újrakezdenie Jachaelnek, de a lényeg, hogy összejött a bravúr.