• Mirror's Edge Catalyst többjátékos részlege két fő funkcióból áll
  • A Beat L.E. opcióban a város fontos pontjait, rövidítéseit jelölhetjük meg a több játékos számára
  • A Time Trials-ban a időre menő kihívásokat teljesíthetünk vagy alkothatunk meg
  • Ezeken kívül a fejlesztők által kijelölt pontok közötti leggyorsabb útvonal megtalálásával szerezhetünk előkelő helyet az online ranglistákon

A tegnapi napon kiderült, hogy a DICE berkeiben készülő Mirror's Edge Catalyst bétatesztje a jövő héten startol el, amelyben a kampány és a mellékküldetések mellett belekóstolhatunk az akciójáték multiplayer módjába is. A fejlesztők éppen ezért szükségét érezték annak, hogy egy kicsit részletezzék miként fest a program multiplayer részlege.

A Mirror's Edge Catalyst hagyományos értelemben vett élő többjátékos funkcióval nem rendelkezik, a Social Play-ben ugyanis a többi játékos által elért időeredményekkel szállhatunk versenybe, valamint szabadon megalkothatjuk saját kihívásainkat.

A Social Play két nagy funkcióval rendelkezik, a Beat L.E. és a Time Trials opciókkal. Az előbbi lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a szabadon bejárható Üvegvárosban megjelöljenek bizonyos helyszíneket, elemeket, ami roppant hasznos lesz a rövidített útvonalak felfedésében, illetőleg a különböző easter eggek megosztásában.

A Time Trials indításával a felhasználók szabadfutásokra alkalmas útvonalakat jelölhetnek ki a városban checkpointok segítségével, méghozzá akár a kampány fő helyszínein is. Az így elkészített kihívást természetesen megoszthatjuk a közösséggel, a pályaszakaszon elért időeredményekből pedig egyedi ranglistát készít a program.

Emellett a kampány Dash néver keresztelt eseményeiben is online ranglistás helyekért versenghetünk, melyben a város fejlesztők által meghatározott két pontja között kell megtalálnunk a lehető leggyorsabb útvonalat checkpointok követése helyett.