A Call of Duty: Modern Warfare 3-ból a megjelenés napján 6,5 millió példány fogyott és 400 millió dollár gyűlt össze, az újabb rekordra pedig nem kellett sokat várni: öt nap alatt 775 millió dollárra emelkedett a kiadó bevétele.

„Most, hogy elértük a 775 millió dolláros határt a Call of Duty: Modern Warfare 3-mal, kijelenthetjük, hogy a Call of Duty-sorozat az első olyan szórakoztatóipari termék, ami az első öt napra levetített eladások tekintetében immár sorozatban harmadik éve dönt rekordot. A sorozat a fennállása során több mint 6 milliárd dollár bevételt termelt, ami azt jelenti, hogy ez a világ legjövedelmezőbb szellemi tulajdona.” -- Robert Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója.

A Modern Warfare 3 125 millióval szárnyalta túl a Black Ops akkoriban még megdönthetetlennek hitt 650 millióját, de nem csak az eladások terén, hanem a lejátszott órák számában is győzedelmeskedett: a játékosok eddig összesen 7 millió órát játszottak online, ami 3,3 millió meccset jelent -- nem csoda, hogy Xbox Live-on most éppen az MW3 a király.