Jane Jensen Kikcstarter projektjéről nemrég csak röviden számoltunk be, hisz nem volt semmi hír a tervezett játékról. Most viszont, hogy 32 nappal a gyűjtés határidejének lejárta előtt már közel 180 ezer dollár gyűlt össze a kívánt 300 ezerből, Jensen új csapata, a Pinkerton Road Studios felfedte, hogy min is dolgoznak.

A Moebius egy 2D-s kalandjáték lesz, mely stílusát tekintve misztikus sci-finek ígérkezik -- a hivatalos megfogalmazás szerint "metafizikai thriller". A sztori egy Malachi Rector nevű régiségkereskedő körül bonyolódik, aki miután egy tűzvészben mindenét elveszti, egy manhattani milliomos szolgálatába szegődik, hogy különös eseteket nyomozzon ki.

A játék tartalmaz majd egy Casual és egy True Adventure módot, melyek -- nevükhöz méltón -- a point and click címekben járatlanabb és a magukat profiknak valló játékosokat célzó nehézségi szintek. Természetesen utóbbi beállítás lesz az igazi, Jane "Sierra-stílusú feladványokkal" kecsegtet.

A Moebius egyetlen eddig kiadott művészi munkája szép és ígéretes, alant csodálhatjátok meg. A játék 2013 márciusában készül megjelenni. S hogy lesz-e valaha új Gabriel Knight? Nos, a fejlesztők szeretnének készíteni egyet a közeljövőben, de a jogok még nincsenek náluk, úgyhogy türelem.

Moebius: Jane Jensen új játéka