Peter Molyneux nemrégiben elhagyta a Microsoftot, hogy új kihívások után nézzen frissen alapított 22 Cans nevű csapatával. Bár még nem tudjuk, min dolgozik a brigád, Peter a Developnak elárulta, hogy úgy érzi, ez a munka lesz élete főműve.

"Úgy érzem, minden ide vezetett. Azt hiszem, hogy a legjobb játék, amit valaha készítek, még előttem áll. A Microsoft egy puha cellája volt a kreativitásnak. Annyira biztonságos volt, annyira kedves. Bármit megtehettem, nem voltak következményei, akár fizikai, akár kreatív értelemben. Már nem volt semmi veszélyérzetem. Úgy gondoltam, itt az ideje valami nagyot alkotni, de kissé elkényelmesedtem."

Peter szerint az utóbbi idők legkreatívabb munkái a Draw Something és a Minecraft, így ezekből merít inspirációt. A 22 Cans 22 főből áll, vannak köztük veteránok, újoncok, és olyan emberek is, akik semmit sem tudnak a játékvilágról. Hogy mit hoz ki belőlük Molyneux, a jövő zenéje, de egy biztos: jó lenne, ha visszatérne közénk az a tervező, akit évtizedeken át imádtunk.