• November 5-16. között rendezik a Tabán és a Puskin moziban a 20. Olasz Filmfesztivált
  • Vászonra kerül Olaszország idei Oscar-nevezettje, a Nosztalgia is

Felix van Groeningen (Szarul állnak a dolgok, Csodálatos fiúNyolc hegy című Cannes-ban díjazott filmjével nyílik a 20. Olasz Filmfesztivál. A MittelCinemaFest keretében november 5-16. találkozhatnak a nézők a Puskin és a Tabán moziban, illetve november 10-12 között a szegedi Belvárosi moziban tizenkét friss olasz alkotással. A nyitóopusz mellett műsorra kerül a Monica Bellucci főszereplésével készült Szárazság, A hangyák ura című oknyomozó thriller és Olaszország idei Oscar-nevezettje, a Nosztalgia is.

FRISSÍTÉS: Több olasz alkotóval a közönség is találkozhat majd. Itt lesz a Velencei Filmfesztiválon közönségdíjat nyert Peremlét főszereplő és társrendezője, Francesco Turbanti, Az első nő elsőfilmes rendezője, Marta Savino és női főszereplője, Claudia Gusmano, a Tíz évvel később… rendezője, Stefano Chiantini és az Amanda főszereplője, Benedetta Porcaroli. A Képmás című tévésorozatban Baldwinként ismertté vált, Sara Serraiocco két filmben is játszik: a Velencei Filmfesztiválon Premio Francesco Pasinetti díjjal méltatott Szárazság és a szintén Velencében díjazott A hangyák ura vetítésén egyaránt jelen lesz.

Nyolc hegy

Felix van Groeningen rendezése egy barátság történetét meséli el. Két férfi megpróbál letérni apáik útjáról, az élet viszontagságai azonban a szülői minták és döntések felé sodorják őket.

Szárazság

Paolo Virzì, az egyik legelismertebb kortárs olasz rendező újabb melankolikus komédiával jelentkezik, folytatva az olasz filmvígjáték (commedia all’italiana) hagyományát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A hangyák ura

Az 1960-as évek végén járunk Rómában, amikor Aldo Braibanti költő-drámaírót kilenc év börtönbüntetésre ítélik fiatal tanítványa molesztálásáért. A fiút családja kérésére pszichiátriára küldik és elektrosokk-terápiának vetik alá. Csupán egy újságíró vállalkozik, évekkel később, az igazság feltárására.

Peremlét

Feltörekvő punkegyüttes nagy lehetőséghez jut: ők lesznek egy híres amerikai hardcore banda előzenekara bolognai fellépésükön. Amikor a koncertet lemondják, a trió mindent elkövet, hogy ha ők nem lehetnek a Defence társai Bolognában, utóbbi játsszon velük Grossetóban.

Nosztalgia

Felice negyven év után tér vissza szülőföldjére, Nápoly Sanità nevű hírhedt városnegyedébe. Amint újra felfedezi a kerület ikonikus tereit, szabályait, illetve saját múltját, rosszérzés fogja el. Főszerepben Pierfrancesco Favino.

  • A programról és a jegyárakról egyelőre nem érkezett információ, várhatóan a Puskin és a Tabán mozi Facebook oldalán lehet majd tájékozódni.