• A Fine Bros. visszavont mindent
  • Nem akarják lefoglalni a reakcióvideókat
  • Licencelni sem fognak

Tegnap írtunk arról, hogy óriási botrány kerekedett ki abból, hogy a Fine Bros. csatorna igyekezett levédetni a reakcióvideókat, majd ezt a formulát pénzért árusítani. Az ötletet az elmúlt pénteken mutatták be, azóta pedig az internet ellenük fordult: fórumokon, cikkekben és videókban ekézték az üzemeltetőket, a nézők pedig tömegesen iratkoztak le tiltakozásképpen.

A Fine Bros. tűzoltásképpen kiadott egy videót, amiben megpróbálták tisztázni a céljaikat, de ez nem segített, így most teljes hátraarcot végeztek. Törölték a licencelési ötletet, sőt, visszavonták azokat a szabadalmi kérelmeket is, amik a reakcióvideókkal kapcsolatosak.

Egy, konkrét bocsánatkérés nélküli, bocsánatkérést is küldött a testvérpár, amiben a visszalépés mellett, belátták, hogy a múltban nem éppen jól cselekedtek, és így érthető, miért lettek ellenség a többség szemében. A Fine Bros. egyúttal kész arra is, hogy semmissé tegye azokat a tiltásokat, amelyeket mások, hasonló témájú videói kaptak. Olyan anyagokról van itt szó, amelyeket a YouTube Content ID rendszere tévesen túlságosan is hasonlóan ítélt ahhoz, amiket a Fine Bros. készített -- ezeket a tiltásokat csak a YouTube által jogtulajdonosnak ítélt csatorna üzemeltetői vonhatják vissza, ebben az esetben a Fine Bros.

Az egész botrány egyébként több mint 100 ezer néző elvesztésével járt, és rettenetes rossz reklámmal.

fine-bros.jpg