Ha nem is teljesen, de kicsit visszatér a régi idők játékmenete, mikor komolyan meg kellett izzadni azért, hogy láthassuk a stáblistát -- jön ugyanis a Dark Souls 2. A mazochista játékosok számára kitalált sorozat új része, ha lehet, még nagyobb kihívások elé állítja a szerencsétlen harcosunkat, új, tágasabb helyszíneken, okosabb ellenfelekkel és változatosabb játékmenet társaságában. 

Az új videóban a munkálatokat intéző From Software fejlesztője, és a kiadói teendőket ellátó Namco Bandai gyártásvezetője vezet végig minket a játék legfontosabb újdonságain, kitérve a harcrendszerre, a ránk leselkedő ellenfelekre, és még arra is, hogy milyen változatos módokon tudunk meghalni, mert hát gyakran láthatjuk majd fűbe harapni az emberkénket, s legalább ne váljon hamar unalmassá az animáció.

Ezen kívül van még egy új videónk is, ami ugyan nem túl hosszú, még az egy percet is alig haladja meg, de kiváló hangulatbomba, ami a változatos helyszíneket hivatott bemutatni, a játékhoz mérten szokatlanul békés formában.