A Tomb Raider többjátékos módja olyasmi lesz, amitől az emberek többsége nem sokat vár, holott a Crystal Dynamics látszólag sok energiát fektet a multiplayer komponensbe. Legalábbis a VG247 által készített interjú alapján hajlamosak vagyunk ezt hinni, főleg, hogy négy és fél percen át nézhetjük, ahogy a túlélők az életben maradásért küzdenek az online szervereken.

A Rescue Mode-ban az egyik csapat a túlélők, a másik a kincsvadászok bőrébe bújik, s míg előbbiek egy adag ellátmányt szeretnének eljuttatni A-ból B-be, utóbbiak ezt próbálják megakadályozni. Vagy öt csomagot juttatunk célba, vagy húsz túlélőskalpot szedünk össze a győzelemért -- oldala válogatja, ugyebár. A fejlesztők szerint ebben a módban az a pláne, hogy nem ugyanazzal az eszköztárral küzdenek a játékosok, hisz míg a túlélők csapatban mozognak, a zsoldosok a pályán szétszóródva vadásznak rájuk.

A fegyverek ugyanazok, amiket a kampányban találunk, ám jobban testre lehet őket szabni, így olyan funkciókat is szerezhetnek, melyek a szólista módban nem érhetők el. Összesen öt pálya várható, melyek a játék története alatt feltűnt helyszínek átalakított változatai lesznek. A csapat szerint egyébként azért kell multiplayer a Tomb Raiderbe, hogy ezzel tovább életben tartsák a címet, illetve az is kiderült, hogy évek óta dolgoznak rajta.