• Új stúdiót nyit a Battalion 1944 fejlesztőcsapata
  • Mindezt úgy, hogy a játékkal alig játszik valaki
  • A PR szerint persze átütő siker a program

Nem mondanám, hogy szép napokat él mostanság az old-school multis shooterek nagy reménységének kikiáltott Battalion 1944, a 2016-ban Kickstarteren 317 ezer fontot összekalapozó, és a Square Enix támogatását is élvező lövölde ugyanis úgy tűnik, nem igazán találta meg a közönségét. A SteamCharts adatai és a Steamen olvasható vélemények szerint ugyanis a régivágásúnak mondott, de mozgáskultúrájában jelenleg inkább a CoD: World at Wart idéző hentelde az early access futama első hónapjának végére már el is veszítette a játékosainak majd' 90%-át: míg februárban átlagosan 2500-an osztottak headshotokat a francia harctereken, márciusra ez már cirka 300 virtuálbakára csökkent. A legfrissebb adatok szerint jelenleg átlag félszáz gamer dönt úgy, hogy a Battalionben üti el a szabadidejét, ami noha kihozna egy fullos szakaszt, nyilván nem elég ahhoz, hogy feltöltse az elérhető szervereket.

A játék tehát egyelőre finoman szólva is harmatos teljesítményt nyújt, épp ezért lepődtünk meg Chochóval a GamesIndustry mai hírén, miszerint Joe Brammer cége Münchenben nyit új stúdiót Bulkhead Darkhorse néven (a jelenlegi Derby-i bázist pedig átnevezik Bulkhead Phoenixre). A stúdiófőnök elmondása szerint a bővülés hátterében a „fokozott igények kielégítése áll", amit mondjuk a fenti játékosszám tükrében nem nagyon tudok hova tenni, az mindesetre tény, hogy a csapat még nem mondott le a játékról: július 12-én (azaz egy hét múlva) elvileg befut a következő jelentős frissítés (épp időben, hogy az itthoni szervezésű Gallantry LAN-on már az új változat fusson), de Brammer elmondása szerint a játék 2019-es megjelenéséig mindkét stúdió gőzerővel dolgozik majd a játék csiszolásán. Azt követően mind a Phoenix, mind a Darkhorse új játékok fejlesztésébe kezdene.

Szép tervek, aztán meglátjuk mi lesz belőlük - egyelőre ami fix, hogy a Battalion 1944-gyel bőven lesz munkája a brigádnak, ha népszerű kompetitív címet akarnak faragni belőle.