MXM technológia - Fejlődés a Laptop világban!A piaci elemzők rámutattak, hogy a notebookokban található grafikus megoldások hátrányai egyértelműek: mivel integrált grafikus chipekről van szó, rendkívül limitált a választék mind a gyártók, mind teljesítmény tekintetében. Ráadásul később nem lehet őket kedvünk szerint bővíteni, fejleszteni. Eddig egyetlen olyan megoldás sem volt a mobil gépekbe, amely a személyi számítógépekben található AGP slothoz hasonlóan nyílt szabványú felületként bármilyen videokártyát fogadni tudott volna. Persze megjelentek azóta a különálló grafikus vezérlők, de minden gyártó a saját feje után ment, a saját megoldását fejlesztgette. 

Az új szabvánnyal az nVidia célja ezzel az lenne, hogy a több notebook gyártó által piacra dobott, cserélhető grafikus vezérlővel ellátott gépekben lévő kártyákat szabványosítsa, ezáltal a konfigurálás és a csere egyszerűbbé válna. 

Az NVIDIA és partnerei a Mobile PCI-Express Module (MXM) bevezetésével egy olyan, az egész iparágban elfogadott specifikáció vezettek be, amelyhez minden gyártó tartja magát. Ezzel két legyet ütöttek egy csapásra: csökkentették saját tervezési és gyártási költségeiket és nagyobb választási lehetőséget biztosítanak a vevők, felhasználók számára. Az nVIDIA MXM bármilyen gyártó - speciálisan erre kialakított - PCI Express videokártyáját tudja fogadni. Általa a notebook gyártók szabadon építkezhetnek, és megrendelésre bármilyen megoldással felszerelhetik majd gépeiket.