A Stargate Worlds és a Stargate Resistance fejlesztőinek anyacége eddig sem arról volt, híres, hogy stabilan állt volna a lábán, hiszen tavaly arról számoltunk be, hogy a cég hosszú ideig nem tudott fizetést adni a dolgozóinak, majd később kitudódott, hogy az MGM ultimátumot adott a cégnek, miszerint ha nem sikerül valahonnan pénzt teremteniük, megvonják a Csillagkapu licencét. A csodával határos módon azonban mindkét húzós helyzetet megúszták, de ezzel ki is fogytak a szerencséből. A nemrég, gyors pénzszerzés céljából kiadott Stargate Resistance ugyanis nem húzta ki őket a csávából, s így nem maradt más választásuk, mint az USA törvénykönyvének 11-es paragrafusában szereplő csődvédelmi eljárásért folyamodniuk.

Az eljárás értelmében a cég átszervezheti a felhalmozott adósságait, hogy az a számára kezelhetőbb legyen, de ami a legfontosabb, hogy ebben az esetben még nem beszélhetünk a cég teljes felszámolásáról és ezzel együtt a félkész Stargate Worlds eltemetéséről, bár nem vennék mérget rá, hogy a közeljövőben megjelenne a játék...

A bajt egyébként a Cheyenne meglátása szerint a vezérigazgató, Gary Whiting hozta a cégre, akit persze azóta már eltávolítottak a pozíciójából és be is pereltek, többek között ki nem fizetett értékpapírok miatt, illetve mert bírósági ügybe sodorta a céget.