A The Wicther 3-ról exkluzív interjút és előzetest olvashattok a márciusi PC Guruban, melynek egy rövid részlete egyébként a PGO-n is elérhető. Ugyanakkor nemcsak mi, de külföldi kollégák is mikrofonvégre kapták a derék lengyeleket, akik a VG247-nek elmondták, hogy a The Witcher 3 minden eddigi játékuknál ambiciózusabb történetet villant, melyben Geralt is sokkal érettebb.

"Geralt visszaszerezte az emlékezetét, és megfontoltabb, mint valaha. Tudja, mit akar az élettől, és mindent elkövet, hogy megszerezhesse. Szerintem a The Witcher 3 a legfelnőttebb mese az egész trilógiában. Sokat foglalkozunk Geralt magánéletével, de persze megtartottuk a politikai játszmákat is, és olyan, eddig érintetlen témákat boncolgatunk, mint mondjuk a rasszizmus. A The Wicther 3 roppant ambiciózus, ha a szereplők számáról és a különböző történetszálakról beszélünk, leginkább azért, mert úgy tálaljuk őket, hogy tényleg elmerüljön bennük a játékos. Bár a fő történetszál az egész világra kihatással lesz, nem akarjuk Geraltot az univerzum hőseként beállítani -- ez idegen lenne a személyiségétől. Ugyanakkor Geralt sokszor belekeveredik nála nagyobb eseményekbe, melyektől normális esetben távol tartaná magát, de mégis, valamilyen személyes okból muszáj beavatkoznia." -- mondta el Mateusz Tomaszkiewicz, a küldetések vezető tervezője.

Hozzátette továbbá, hogy a The Witcher 3-ban nem fekete-fehér morális döntésekkel találjuk szembe magunkat, hanem komplex problémákkal, melyek megoldása 36-féle "világstátuszt" eredményezhetnek. Magyarán, ha az ember újra és újra nekifut az amúgy is hosszúnak ígérkező játéknak, akkor sosem lesz teljesen ugyanolyan az élmény. Mateusz szerint olyan ez az egész, mint a pillangóeffektus, mindennek mindenre kihatással van.

A The Witcher 3: Wild Hunt 2014-ben jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és "egyéb nextgen platformokra".

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!