Persze ne legyünk igazságtalanok, hiszen a Half-Life 2 halasztásának egyik oka, hogy a játékkal egybedobozolt Team Fortress második részének fejlesztése több időt vett igénybe. Eme multis csoda bétaverziója óta azonban azt hiszem, mindent megbocsátunk a fejlesztőknek, hiszen elementáris erejű móka született, amely nagyon sok örömet fog okozni a műfaj szerelmeseinek. Ráadásul mindezt a türelmetlenek máris kipróbálhatják, hiszen az ígéreteknek megfelelően mától elérhető a Steam terjesztőrendszeren az Orange Box, benne a Half-Life 2, a két epizód, a TF2, és a Portal.

Narancsláda fel-, robbantós begőzölveA Valve a narancsszínű dobozon kívül más lehetőségeket is kínál. Azok számára, akiknek megvan az alapjáték és az első rész, mint korábban szó volt róla, elérhető az ajándékozási opció, melynek keretében e két termék kulcsait átadhatják ismerőseiknek. Ám a Steamen keresztül az új címek egyenként is megvásárolhatók: a TF2 és az Episode 2 22,95 dollárért, míg a Portal 19,95-ért. Sőt, Két kollekció is debütált ma. A 79,95 dollárért árult Source Premier Pack nevű összeállításban a narancsdoboz játékai, plusz a Counter-Strike: Source, a Day of Defeat: Source, a Half-Life 2 Deathmatch Source, a Half-Life 2: Lost Coast, és a Half-Life Source található meg. Akik még ennél is többre vágynak, 99,95 dollárért a fejlesztőcsapat összes munkájához hozzájuthatnak: a Valve Complete Pack ugyanis a fent felsoroltakon, tehát az Orange Box és Source Premier Pack tartalmán kívül a Counter-Strike, Counter-Strike: Condition Zero, Day of Defeat, Deathmatch Classic, Half-Life, Half-Life Blue Shift, Half-Life: Opposing Force, Ricochet és Team Fortress Classic címeket is tartalmazza. Gyűjtőknek (és eddig más bolygón élőknek, esetleg a játékvilágba most „belenövőknek”) ideális...

És mint minden jelesebb alkalomkor, ma sem maradunk új videó nélkül, hiszen a Valve ma bocsátotta útjára a TF2 kasztjait bemutató sorozat legújabb epizódját, melyben a robbantós fickóval, angol nevén a demomannel találkozhattok. A böszme gránátvetőt cipelő fickó meglehetősen depressziós, bánatát komoly alkoholizmusba fojtja – a filmetűdből aztán kiderül, mi történik, ha egy ilyen fickónak fegyvert adnak a kezébe... A cucc szerintem nem annyira ütős, mint az elődjei (kedvencem továbbra is a mérnök), de ismét remekül összerakott anyagról van szó, megtekintése erősen ajánlott; a HD-verziót letölthetitek szerverünkről, illetve a széles sávú kapcsolattal bírók a kisebb felbontásút alant is megtekinthetik. Jó szórakozást!