Frank Pearce-t, a Blizzard egyik alapítóját a BlizzCon keretein belül kérdezte meg egy lelkes rajongó, hogy van-e lehetőség a Warcraft első két részének felújítására, de a lelkesedése hamar lelohadt a válasz hallatán.

„Szerencsések vagyunk, mert minden korábbi munkánknak megtartottuk a forráskódját és minden elemét, de rá kellett jöjjünk, hogy korántsem olyan könnyű megfejteni azok működését. Megöregedtünk, elfelejtettük. Volt pár eltökélt dolgozónk, akik rajongtak az ötletért, feltúrták a Warcraft: Orcs & Humans kódját, és működésre bírták, én meg játszhattam vele. A játék elképesztő volt a maga idejében, de biztosan állíthatom, hogy mai szemmel nézve már egyáltalán nem olyan szórakoztató.” – mondta Pearce, és hozzátette, hogy a szűkös erőforrásaikat inkább már meglevő játékaik bővítésére fordítanák, nem az ilyen „őskövületekre”.

Mike Morhaime elnök viszont azért gyorsan hozzátette, hogy „ezúttal”, ami egyértelművé teszi, hogy az ötlettől azért nem zárkóznak el. Mit szóltok ti ehhez? Szerintetek megérné a Blizzardnak felújítani a több mint 20 éves Warcraftokat?