A Midway Newcastle legutóbbi játéka, a Wheelman megosztotta a közönséget, hiszen nem mindenkinek jött be Vin Diesel barcelonai száguldozása, ám a stúdió nem adja fel: bejelentette legújabb játékát, Necessary Force címmel, amitől legfőképpen azt remélik, hogy így kelendőbb lesz a stúdiójuk, hiszen amióta a Warner ajánlatot tett az anyacégre, pengeélen táncolnak, olyannyira, hogy már csak két hetük van vásárlót találni vagy bezárhatnak!

Új játékuknak egy önfejű zsaru lesz a főszereplője, aki nem riad vissza attól, hogy áthágja a szabályokat, hiszen egyetlen célja az, hogy megmentse a városát a bűnözők hordájától. Ahogy azt a videóban is láthatjuk, hősünk életének mindennapos elemei az üldözések és a verekedések, de akadnak olyan napok is, mikor meg kell kínozni egy delikvenst, hogy az csicseregjen.

„Az önfejű nyomozó koncepciója már régóta jelen van a filmek világában, de úgy gondolom, hogy ezt a stílust még senki sem tudta igazán jól megjeleníteni egy játékban sem.” — Craig Duncan, a Midway Newcastle stúdióvezetője.

A Necessary Force egy rajzfilmszerű stílussal ellátott, GTA-szerű, tehát nyitott játékterű program, ami az Unreal Engine 3 egy módosított verziójára épül, de egyelőre még nem tudjuk, mikor és milyen platformokra fog megjelenni, ám könnyen elképzelhető egy PC-s, Xbox 360-as és PS3-as kiadás.